RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Dagelijks 10 tot 15 Utrechtse schoolklassen naar huis vanwege coronabesmettingen'

PROVINCIE UTRECHT - In diverse regio's zijn sinds het begin van het schooljaar alweer tientallen klassen naar huis gestuurd vanwege besmettingen. In Utrecht, waar kinderen hun eerste schoolweek na de zomervakantie erop hebben zitten, worden dagelijks 10 tot 15 klassen naar huis gestuurd vanwege positieve testen, vertelt een woordvoerster van de GGD aan persbureau ANP.

Ook de laatste cijfers van het RIVM bevestigen dat het onderwijs weer een belangrijke plaats van besmetting is. Van alle coronagevallen waarvan de GGD'en afgelopen week de vermoedelijke setting wisten te achterhalen, was dat in een op de acht gevallen (12,5 procent) het onderwijs of de kinderopvang. Onder kinderen in de basisschoolleeftijd steeg het aantal besmettingen fors, terwijl het totale aantal besmettingen in het land afgelopen week vrijwel gelijk bleef ten opzichte van een week eerder.

De toename is landelijk het sterkst in de leeftijdscategorie van 5 tot en met 9 jaar. In die categorie werden afgelopen week 1708 besmettingen gemeld, ruim de helft (56 procent) meer dan een week eerder. In de groep van 10 tot en met 14 jaar testten 2075 kinderen positief, een toename van 42 procent. Onder de allerjongsten, van 0 tot en met 4 jaar, nam het aantal geconstateerde coronagevallen met 19 procent toe tot 571.

Ook onder personeel van basisscholen (plus buitenschoolse opvang) en middelbare scholen stegen de besmettingscijfers. Onder basisschoolmedewerkers werden 209 besmettingen geregistreerd bij medewerkers, van de medewerkers in het voorgezet onderwijs testten er 102 positief. In absolute zin gaat het nog niet om heel hoge aantallen, maar het is wel een verdubbeling ten opzichte van een week eerder.

Onder pubers van 15 tot en met 19 jaar nam het aantal besmettingen afgelopen week juist af. Het RIVM noteerde afgelopen week 1617 gevallen in deze leeftijdsgroep. Dat is een daling van 19 procent ten opzichte van de week daarvoor. Een voor de hand liggende verklaring voor het verschil met jongere kinderen is dat jongeren vanaf 12 jaar in aanmerking komen voor vaccinatie tegen het coronavirus.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -