IJsselsteinse verdachte vrijgelaten, OM onderzoekt betrokkenheid bij dood echtgenote

© Koen Laureij
IJSSELSTEIN - De IJsselsteiner die anderhalve week geleden werd gearresteerd na de dood van zijn vrouw is weer vrij. De rechtbank heeft besloten dat zijn voorarrest niet wordt verlengd.
Het 58-jarige slachtoffer in de zaak overleed nadat ze zaterdagavond 28 augustus van de trap was gevallen. Haar echtgenoot van 53 werd in hun huis aan de De Geerstraat aangehouden. Het Openbaar Ministerie ziet hem als verdachte en onderzoekt of hij betrokken is bij de dood van zijn vrouw. De politie heeft de woning onderzocht.
Volgens zijn advocaat was de man tijdens de fatale val niet thuis. Hij zou hun hond hebben uitgelaten en toen hij rond 21.30 uur thuiskwam zijn bebloede vrouw onderaan de trap hebben aangetroffen. De raadsman vertelde aan RTV Utrecht dat ze naar het ziekenhuis is gebracht en daar is gestorven. Het stel was sinds acht jaar bij elkaar, de laatste twee jaar als echtpaar.
De officier van justitie vroeg de rechter-commissaris om de hechtenis te verlengen. Toen die daar niet mee instemde ging het OM in appel bij de raadkamer. De raadkamer oordeelde vandaag dat de rechter-commissaris juist heeft gehandeld en dat er geen reden is om de man langer vast te houden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.