Spoeddebat over interne onrust in gemeente Stichtse Vecht

© Norbert Waalboer
STICHTSE VECHT - Het onmiddellijke vertrek van een wethouder, een reorganisatie binnen de gemeente en grote onrust onder ambtenaren. Volgende week woensdag komt de gemeenteraad in Stichtse Vecht met spoed bijeen om te praten over de slepende interne problemen.
Onlangs kondigde Jeroen Willem Klomps totaal onverwachts aan te stoppen als wethouder. Zelf zegt de VVD'er dat hij ''de noodzakelijke positieve energie en motivatie mist'' om zijn werk te doen. Maar zijn vertrek zou ook te maken hebben met verschillen in inzicht over de aanpak van de ambtelijke organisatie.
De gemeente Stichtse Vecht kampt al langer met interne problemen. De coronacrisis, een reorganisatie, waarbij een groot aantal managers niet meer terugkomt, en een groot personeelstekort zorgen voor onrust onder ambtenaren. Het vertrek van Klomps, die als wethouder verantwoordelijk was voor personeel en organisatie, geeft niet genoeg vertrouwen dat het goed komt met de organisatie.
Samen Stichtse Vecht, GroenLinks en de PVV vroegen een spoeddebat aan. Dat komt er nu. Komende woensdag (15 september om 19.30 uur) bespreekt de raad hoe de gemeente weer in rustiger vaarwater kan worden gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.