Vrachtwagen vol bloemen belandt in Vinkeveense voortuin, trailer opengescheurd

VINKEVEEN - Op de N201 tussen Mijdrecht en Vinkeveen is vanochtend een vrachtwagen van de weg geraakt. De truck belandde half op zijn kant in de voortuin van een woning. Bij het wegtakelen van de vrachtwagen is de trailer opengescheurd, waardoor een deel van de lading bloemen eruit is gevallen.
Het ongeluk gebeurde rond 05.15 uur op de provinciale weg tussen Mijdrecht en Vinkeveen. De chauffeur verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Vervolgens ramde hij enkele bomen en kwam uiteindelijk in de voortuin van een woning deels boven een sloot tot stilstand.
Voor de bewoners was het vanochtend flink schrikken
De chauffeur zat al op de cabine toen de brandweer arriveerde. Met behulp van een ladder klom hij vervolgens naar beneden. De brandweer heeft vervolgens nog een boom omgezaagd die dreigde om te vallen en heeft de weg geprobeerd zo goed mogelijk vrij te maken.
Volgens de bewoner van de woning is er acht jaar geleden op vrijwel hetzelfde punt ook een vrachtwagen de berm ingereden. Een bergingsbedrijf is al een flink deel van de ochtend bezig om de gekantelde vrachtwagen te bergen.
De lading bloemen
De lading bloemen © RTV Utrecht / Peter Knieriem
In de trailer zat direct na het ongeluk al een flinke scheur. Bij het bergen is de trailer verder opengescheurd, waardoor de lading bloemen deels uit de vrachtwagen is gevallen. De weg was daardoor lange tijd afgesloten.
De vrachtwagen belandde vanochtend in alle vroegte in de voortuin
De vrachtwagen belandde vanochtend in alle vroegte in de voortuin © PetersHotnews

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.