RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote demonstratie evenementensector trekt vandaag door Utrecht

1/2
UTRECHT - Wie vanmiddag rond de binnenstad van Utrecht moet zijn, moet rekening houden met wegversperringen. De stad is het toneel van een grote demonstratie van de evenementensector, genaamd Unmute Us. Duizenden mensen gaan de straat op om te protesteren tegen de coronamaatregelen waardoor onder andere festivals niet doorgaan. Er worden bij de start zo'n 8.000 mensen verwacht.

Inzet van de demonstratie is om festivals direct weer te kunnen laten plaatsvinden. "Iedereen is er boos over dat er met twee maten wordt gemeten", zei organisator Maurice van de Berkt eerder tegen RTV Utrecht. "Het is geweldig dat de Formule 1 door kon gaan. Maar wij willen ook weer."

Lees ook: Unmute Us Utrecht twee keer zo groot als vorige keer: 'Mensen hebben het vuur gevoeld'

Hoewel het evenementenseizoen bijna voorbij is, wil de sector meer duidelijkheid. "Er zijn nog festivals in het najaar. En we willen kunnen plannen voor volgend jaar, zonder angst dat het misschien niet doorgaat." Van de Berkt vraagt zich af: "Als we het nu niet kunnen doen, wanneer dan wel?"

Het protest begint vanmiddag op de Maliebaan in Utrecht. De stoet gaat om 14.00 uur naar de Neude, Vredenburg, Catharijnesingel en weer naar de Maliesingel. Er worden twee weghelften afgezet. Verkeer moet dus even wachten tot de stoet voorbij is of omrijden.

 De route die morgen gelopen wordt. De route die morgen gelopen wordt. | Foto: Unmute Us Instagram


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -