RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cynthia uit Nieuwegein heeft een M&M-kamer: 'Ik word blij als ik hier kom'


NIEUWEGEIN/NIEUWEGEIN - Vandaag, 13 september, is uitgeroepen tot Internationale Dag van de Chocolade. Een goed moment om eens een kijkje te nemen bij de 51-jarige Cynthia Peer uit Nieuwegein. Zij spaart alles wat te maken heeft met M&M's.

 Sinds acht jaar spaart de Nieuwegeinse alles wat te maken heeft met M&M's. Sinds acht jaar spaart de Nieuwegeinse alles wat te maken heeft met M&M's. | Foto: RTV Utrecht

Wie aan de gekleurde snoepjes denkt, zal direct trek krijgen in chocola. Maar dat is niet het geval bij de verzamelaarster: "Het gaat mij niet om de chocolade", zegt ze lachend. Veel spullen heeft ze tweedehands, dus dan zit er geen chocola meer bij. Maar dat vindt ze niet erg: "Als het er nog wel bij zit, dan geef ik het weg. Of ik eet het samen met anderen op."

Acht jaar geleden begint ze met het verzamelen: "Ik word er blij van. Het is gewoon allemaal heel vrolijk en als ik in dit kamertje met mijn verzameling ben, dan word ik gewoon blij." De verzameling bestaat onder andere uit pennen, petjes, poppetjes, tassen en mokken. Cythia: "Ik denk dat ik wel 3000 stuks heb in totaal."

Cynthia (51) is trots op haar M&M-verzameling


Ze zoekt items op internet en krijgt spullen van mensen uit haar omgeving: "En ook de supermarkt in de buurt weet dat ik dit spaar. Dus daar krijg ik soms ook wel dingen van."

De verzameling neemt ťťn kamer in haar huis in beslag, en dat zal ook niet meer worden: "Ik vind het juist leuk om alles bij elkaar te hebben en deze kamer is ook echt mijn plekje." Het staat er al aardig vol, toch is ze niet van plan om te stoppen met verzamelen. Cynthia: "De verzameling is nooit klaar. Ik ga ermee door tot ik het niet meer leuk vind. Als ik er geen plezier meer in heb dan stop ik ermee. Maar ik vind het nog steeds leuk. Sommige mensen lachen me wel uit, maar dat maakt mij niet uit. Ik heb er plezier in, en daar gaat het om."

 Deze rode spaarpot was haar eerste item ooit. Deze rode spaarpot was haar eerste item ooit. | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -