Motorrijder verzamelt boetes bij achtervolging Maarssen

© Politie Stichtse Vecht
MAARSSEN - De Politie Stichtse Vecht heeft gisteravond een motorrijder van de weg gehaald die in een paar minuten tijd meerdere boetes wist te verzamelen. De bestuurder ging er vandoor nadat hij op de korrel kwam bij een snelheidscontrole.
De politie stond juist op de Straatweg in Maarssen, omdat daar geregeld te hard wordt gereden én omdat er de afgelopen weken meerdere ongelukken zijn gebeurd. Agenten zagen daar een motorscooter rijden die een aantal auto's inhaalde op een plek waar dat niet mag. Toen ze de bestuurder staande wilde houden ging hij er direct vandoor.
De achtervolging duurde niet lang, na enkele minuten werd de bestuurder in de kraag gevat toen hij vanaf een fietspad op de Oostkanaaldijk een loopbrug op wilde rijden. In die korte periode beging hij wel ruim tien overtredingen, waaronder het rijden met een te hoge snelheid, rijden op het fietspad, tegen het verkeer in rijden en rijden zonder verlichting. Bij de aanhouding bleek hij ook nog geen rijbewijs te hebben.
Naast de boetes kreeg de bestuurder ook een uitnodiging voor een verkeerscursus bij het CBR, zo schrijft de politie op Facebook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.