Politie onderzoekt straatroof station Baarn, meerdere meldingen over groep jongens

© Google Streetview
BAARN - De politie onderzoekt een beroving op het Stationsplein in Baarn. Een vrouw van 63 jaar was daar zaterdagavond rond half elf doelwit van drie of vier jongens.
Het slachtoffer had net haar fiets gepakt bij het station en begon aan haar rit naar huis. Ter hoogte van het bevrijdingsmonument begonnen drie jongens aan de handtas te trekken die aan haar stuur hing. Toen de vrouw dat probeerde te verhinderen en begon te gillen en schreeuwen, kreeg ze een trap tegen haar been.
Het lukte de jongens niet om de handtas van het stuur te krijgen, maar ze wisten er wel een paar spullen uit te halen. Daarna gingen ze ervandoor in onbekende richting. De vrouw zag toen ook nog een vierde jongen die mogelijk bij de straatrovers hoorde.
De daders droegen donkere kleding en hadden capuchons over hun hoofd. Ze zijn vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud. De politie zoekt getuigen van de beroving.
Opvallend is dat er zaterdagavond meerdere meldingen zijn binnengekomen over jongens met hetzelfde signalement die rondliepen in het centrum van Baarn en opvallend gedrag vertoonden. De politie onderzoekt of er een link is tussen deze meldingen en de straatroof.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.