RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVD Stichtse Vecht draagt Arjan Wisseborn voor als nieuwe wethouder

STICHTSE VECHT - De VVD in Stichtse Vecht schuift Arjan Wisseborn (57) naar voren als nieuwe wethouder. Nog geen week na het vertrek van Jeroen Willem Klomps presenteert de VVD een nieuwe wethouderskandidaat. Klomps vertrok, omdat hij 'de noodzakelijke positieve energie en motivatie' miste om zijn werk te doen.

Arjan Wisseborn woont in Breukelen en zit al 3,5 jaar in de gemeenteraad. De laatste maanden was hij fractievoorzitter van de VVD. Wisseborn is enthousiast om als wethouder aan de slag te gaan: "Ik ben zeer vereerd met de voordracht. Er is de komende maanden nog voldoende werk te verzetten."

Vorige week stapte Jeroen Willem Klomps op. Hij is de derde wethouder in de afgelopen collegeperiode die vertrok. Zijn vertrek zou te maken hebben met verschillen in inzicht rondom de aanpak van de ambtelijke organisatie. Wisseborn neemt nu zijn portefeuille, met onder meer financiŽn, over. Dat doet hij tot de volgende verkiezingen in 2022.

De VVD is blij met de voordracht van Wisseborn. "Arjan heeft de afgelopen jaren laten zien een zeer kundig raadslid te zijn en zoekt altijd de verbinding met alle partijen in de raad en de samenleving," laat de fractie in een reactie weten.

Wisselingen
Met Wisseborn als wethouderskandidaat vinden er nogal wat verschuivingen plaats binnen de fractie van de VVD. Als Wisseborn tot wethouder wordt benoemd, zal commissielid Bas van Schaik in de raad gaan namens de VVD. Rick Nederend is gekozen als fractievoorzitter. Hij neemt de voorzittersrol van Wisseborn over.

De gemeenteraad moet eerst nog instemmen met Wisseborn als wethouder. De verwachting is dat hij op 28 september 2021 tijdens de raadsvergadering benoemd kan worden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -