Dierentuinen worstelen met nieuwe regels: 'Meer mensen binnen? Geen idee'

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
PROVINCIE UTRECHT - Nog veel onduidelijkheid bij de dierentuinen in onze regio over de gisteren aangekondigde coronaregels. Ouwehands Dierenpark in Rhenen en DierenPark Amersfoort weten nog niet precies of er vanaf 25 september meer bezoekers in het park mogen en of ze in het horeca-gedeelte QR-codes moeten scannen.
Het demissionaire kabinet kondigde gisteren aan dat de anderhalve meter losgelaten wordt. Al is het nog wel verstandig om afstand te houden, benadrukt het kabinet. Maar of de dierentuinen de anderhalve meter gaan afschaffen, is nog onduidelijk.
"Ik weet nog niet of er meer mensen naar binnen mogen", laat een woordvoerder van Ouwehands Dierenpark weten. Ook bij DierenPark Amersfoort is het nog niet bekend of de capaciteitsbeperking eraf gaat. "De regels zijn allemaal te lezen op de website van de Rijksoverheid. Maar toch zijn er nog dingen onduidelijk."
Bijvoorbeeld of de QR-code gescand moet worden in het horecagedeelte. "Wij zijn een doorstroomlocatie dus om binnen te komen hoeft de QR-code niet gescand te worden. Maar hebben ook een restaurant. Hoe zit het daar?"
Ouwehands Dierenpark zegt nog te twijfelen of de tijdslots blijven. "Reserveren moest altijd al, maar mensen reserveren nu ook een tijdslot. Misschien houden we dat wel, want het is ook wel prettig om geen rijen te hebben." Beide parken overleggen nog met de branchevereniging en met de veiligheidsregio. Ze verwachten dat alles voor 25 september duidelijk is. "Het is tot nu toe altijd gelukt", aldus een woordvoerder van DierenPark Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.