Vriendin en moeder van vermiste Dawid (28) doen noodkreet: 'Help ons hem te vinden'

© Politie (Bewerking door RTV Utrecht)
UTRECHT - De moeder en vriendin van de vorige maand verdwenen Dawid Szustak (28) proberen hem met man en macht te vinden. In een noodkreet vragen ze mensen die wat gezien of gehoord hebben, zich te melden bij de politie. Bovendien verspreiden ze zo veel flyers als ze kunnen.
De Poolse Dawid checkte op 26 augustus om 14.20 uur in bij het Bastion Hotel aan de Mauritiuslaan in Utrecht om even tot rust te komen. Andere hotelgasten zagen hem in de avond nog buiten een sigaretje roken. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.
"Voor dat hij naar het hotel ging, knuffelde ik hem nog en gaf ik 'm een zoen", vertelt Agnieszka, de vriendin van Dawid. "We hadden geen ruzie ofzo. We gingen goed uit elkaar en zouden elkaar de volgende dag weer zien. Dat is dus niet gelukt", vertelt ze teneergeslagen.
De vermiste Dawid
De vermiste Dawid © Privéfoto
"De volgende dag probeerde ik hem te bellen maar toen kreeg ik geen gehoor. Ik heb de hele dag geprobeerd contact met hem te zoeken. Toen heb ik in de avond de politie gebeld."
In de hotelkamer van Dawid liggen zijn persoonlijke spullen, zoals zijn tandenborstel en identiteitskaart. Volgens Agnieszka zou het goed kunnen dat Dawid zijn geheugen is verloren en nu ergens ronddwaalt. "Toen hij 18 was, heeft hij een ernstig auto-ongeluk gehad. Toen wist hij een week lang niet meer wie hij was. Hij herkende zelfs zijn moeder niet. We zijn bang dat dat nu ineens terug is, en hij ergens verward rondloopt."
De moeder van Dawid, Teresa, is zo snel als ze kon vanuit Polen naar Nederland gekomen. "Die zondag was ze al in Nederland. Ze plakt nu overal flyers van hem op. Het is heel zwaar voor haar."

Zoektocht

Afgelopen maandag werd er nog door de politie gezocht in de omgeving van het hotel, maar werd geen bruikbaar spoor aangetroffen. Ook Search And Rescue Nederland (SAR), een organisatie met professionele vrijwilligers, bijt zich vast in de zaak.
"We hebben bijna alle plekken rond het hotel uitgekamd, maar nog niks gevonden. Naar aanleiding van een tip zoeken we ook op andere plekken. Ook dit heeft tot dusver nog niks opgeleverd", vertelt een woordvoerder van de SAR. "We zoeken met drones en speurhonden. Maar we hebben amper aanknopingspunten. We weten niet eens welke richting hij is uitgegaan en er zijn geen camerabeelden van hem."
Teresa en Agnieszka hopen maar op een ding. Dat Dawid zo snel mogelijk in goede gezondheid wordt gevonden: "Als je tips hebt, neem dan contact op met de politie. Help ons hem te vinden. Zijn moeder wacht op hem. En ik natuurlijk ook."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.