Stichtste Vecht wil miljoen van het Rijk voor bouw van 759 woningen

© Pixabay
STICHTSE VECHT - De gemeente Stichtse Vecht gaat 759 woningen bouwen. In het kantoorgebouw van Fujitsu in Maarssenbroek komen 260 studentenwoningen. Op het terrein rondom het gebouw komen nog eens 499 woningen. Dertig procent wordt sociale huur en nog eens dertig procent middenhuur.
Om de financiering rond te krijgen, klopt de gemeente aan bij het Rijk. Deze week wordt een aanvraag voor een bijdrage van 1 miljoen euro uit de Woningbouwimpuls van het ministerie van Binnenlandse Zaken gedaan.
Om de verpaupering van het kantorengebied tegen te gaan en tegelijkertijd iets aan de enorme vraag naar woningen te doen, wil de gemeente de kantorenlocatie Planetenbaan en Het Kwadrant omvormen naar een woonlocatie. Uiteindelijk moeten er 2300 woningen komen.

Goed nieuws

"Achter de schermen werken we hard aan de omvorming van de Planetenbaan en Het Kwadrant tot een betaalbaar en aantrekkelijk woonmilieu. Met 2300 woningen is het voor de komende jaren de grootste ontwikkellocatie van Stichtse Vecht", vertelt verantwoordelijk wethouder Frank van Liempdt. "Dit project is goed nieuws voor de woningzoekenden in onze gemeente, want er is grote behoefte aan deze woningen."
Naar verwachting wordt met de verbouwing van het kantoorgebouw naar studentenwoningen dit jaar nog gestart. Met de nieuwbouw wordt volgend jaar begonnen.