RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht - RKC: Van Overeem vervanger zieke Timber

1/4
UTRECHT - Quinten Timber ontbreekt zaterdag in de selectie van FC Utrecht, voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De middenvelder liet vrijdag de training aan zich voorbij gaan. "Ziek", luidde de korte maar krachtige uitleg van trainer René Hake. Afgaande op de vrijdagtraining is Joris van Overeem zijn vervanger.

De komende drie wedstrijden veel punten halen
FC Utrecht heeft tegen RKC Waalwijk iets te recht te zetten, na de 1-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Twente. "Totaal onnodig dat je die verliest. Maar met 0-0 had je ook een katerig gevoel gehad, omdat je beter voor de dag wilt komen", zegt Willem Janssen daarover. Ondanks die nederlaag staat FC Utrecht nog altijd derde. "We zijn vier wedstrijden onderweg, dus naar de stand kijken heeft nog niet zoveel nut", aldus de aanvoerder.

Willem Janssen: "We beseffen dat we de komende drie wedstrijden veel punten moeten halen"


Het moet mogelijk zijn dat FC Utrecht na de komende week, waarin het drie keer in actie komt, nog steeds derde staat. De ploeg speelt achtereenvolgens tegen RKC Waalwijk, NEC en PEC Zwolle. "We beseffen dat we de komende wedstrijden veel punten moeten halen", weet Willem Janssen. "Maar negen punten kun je alleen maar halen als je de eerste wedstrijd wint, dus je moet nu alleen maar kijken naar RKC", vult trainer René Hake zijn aanvoerder aan.

RKC is geen makkie
En dan moet het beter dan vorige week, vindt de trainer. "Uiteindelijk moeten wij zorgen dat we ons beter laten zien als tegen Twente, dus meer zoals tegen Feyenoord en Sparta", stelt Hake, die hoopt dat zijn spelers het nodige opgestoken hebben van de nederlaag. "Het begint met de dag na de wedstrijd de wedstrijd nabespreken. Waar hebben we het laten liggen, waar hadden we andere keuzes moet maken. Daar kwam uit dat we te snel de lange bal gingen spelen terwijl we wel de vrije mensen hadden."

René Hake waarschuwt voor de lengte van RKC


Niet alleen de volgers, ook René Hake vindt dat FC Utrecht gezien de kwaliteit van de selectie moet winnen van de Waalwijkers. Maar hij waarschuwt ook, want RKC is geen makkie. "RKC is een ploeg die al een paar jaar laat zien dat ze verzorgd voetbal proberen te spelen. Bovendien hebben ze lengte in de ploeg, waardoor ze opportunistisch kunnen spelen maar ook gevaarlijk zijn in dode spelmomenten."

De visie van Kruys
Analist Gert Kruys weet hoe RKC aangepakt moet worden. "De sleutel is om via de zijkanten RKC kapot te spelen. En Utrecht heeft Sander van de Streek achter de hand, die altijd goed is voor een paar goals." Maar hij wijst ook op de sterke punten van de Brabanders. "Michiel Kramer is een gevaarlijke spits en ze willen altijd voetballen, opbouwend van achteruit."

Gert Kruys: 'Uitkijken voor Kramer'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -