Voorlopig geen kort geding over Concours d'Elegance op Paleis Soestdijk

© RTV Utrecht / Sacharko Broere
SOESTDIJK - De organisatoren van autoshows 402 Automotive en de organisatie achter het Concours d'Elegance op Paleis Soestdijk stoppen het aangespannen kort geding tegen de Staat. Met de dinsdag op de persconferentie aangekondigde coronaversoepelingen door het demissionaire kabinet zijn de organisatoren tevreden.
402 Automotive had het kort geding aangespannen omdat het bedrijf de verschillende eisen die aan verschillende sectoren worden gesteld niet uit te leggen vond. "Voetbalstadions mogen helemaal vol, maar wij mogen bij indoorshows maar 75 procent van het normale aantal kaarten verkopen", gaf directeur Ronald van den Broek eerder als voorbeeld. "Dat valt niet uit te leggen."
De organisator van het Concours d'Elegance sloot zich bij het kort geding aan nadat ze met verbazing had gekeken naar de beelden van de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. Een week eerder zou het classic oldtimer-evenement voor de tweede keer op Paleis Soestdijk worden gehouden, maar het moest worden afgeblazen. De gemeente Baarn verleende geen vergunning. De volgende editie is in het laatste weekend van augustus volgend jaar.
Het kort geding diende dinsdagmiddag al, kort voor de persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge. Vanwege nieuwe aanstaande maatregelen bood de rechter de keuze om over het huidige beleid te oordelen of de wijzigingen te toetsen die vanaf 25 september gelden. De organisator van autoshows koos om nog even te wachten.
Met de nieuwe regels vervalt de verplichte 1,5 meter afstand en mogen zogeheten doorstroomlocaties weer voor 100 procent worden gevuld. Dat komt op tijd voor de autoshow van 402 Automotive in Ahoy van eind oktober. Daar zijn nu 30.000 tot 40.000 mensen welkom op vertoon van de CoronaCheck-app. Daar is de organisator tevreden mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.