Instellingen

Derde verdachte aangehouden voor gewelddadige woningoverval in Houten

© Michiel van Beers
HOUTEN - De politie heeft een derde verdachte aangehouden voor de gewelddadige woningoverval aan de Baarssloot in Houten. Daar werd zondagavond op 6 september een 60-jarige man in zijn huis overvallen.
Dankzij een opletende buurtbewoner was de politie die avond snel ter plaatse. De daders leken in eerste instantie te ontkomen, maar dankzij buurtbewoners, recherchewerk, een politiehelikopter en een hondgeleider, konden nog dezelfde avond de eerste verdachten worden aangehouden. De bewoner werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De politie liet toen weten dat het om jongeren van 19, 16 en 15 jaar oud ging. Van hen is er inmiddels één heengezonden omdat hij vermoedelijk niet was betrokken bij de overval.
Na onderzoek werd duidelijk dat er nog een persoon was die wel bij de overval betrokken moet zijn geweest. De politie wist de identiteit van deze persoon te achterhalen, waarna hij vandaag kon worden aangehouden.
Alle drie de verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten nu in voorarrest. Het gaat om minderjarige jongens uit Utrecht en Nieuwegein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.