Instellingen

Rick van der Zweth na interne verkiezing opnieuw lijsttrekker PvdA Utrecht

© PvdA Utrecht
UTRECHT - Rick van der Zweth is door de leden van de PvdA Utrecht verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. De huidige fractievoorzitter kreeg ruim de helft van de stemmen.
De 30-jarige Van der Zweth nam het op tegen Mirthe Biemans en Hester Assen. Ongeveer een derde van de ruim 1400 leden heeft gestemd tijdens deze verkiezingen.
De drie kandidaten voerden ruim twee maanden lang een interne campagne, waarbij vooral de woningmarkt een belangrijk thema was. Afdelingsvoorzitter Matthijs Kleij spreekt van geslaagde verkiezingen: "De drie kandidaten hebben er alles aan gedaan om er een levendige campagne van te maken."
Van der Zweth voerde ook in 2018 de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen aan. Toen haalde de partij in totaal 3 van de 45 zetels binnen.
Bij de lijsttrekkersverkiezing liet de fractievoorzitter weten dat hij nu op 5 zetels mikt en dat hij zijn partij in het college wil krijgen. Zelf gaf hij al aan in dat geval geen wethouder te worden, maar in de gemeenteraad te blijven.
Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst worden vastgesteld tijdens het afdelingscongres op 30 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.