Honderd deelnemers Kindertriatlon Leidsche Rijn: 'Zo'n evenement brengt iedereen bij elkaar'

LEIDSCHE RIJN - Blije kinderen, enthousiaste vrijwilligers en heerlijk weer: de organisatie van Kindertriatlon Leidsche Rijn blikt voldaan terug op de tweede editie. "Het was fantastisch, zo'n evenement brengt iedereen bij elkaar."
Medailles voor de deelnemers.
Medailles voor de deelnemers. © Kindertriatlon Leidsche Rijn
Twee jaar geleden namen enkele enthousiaste vaders het initiatief voor het evenement bij de Musicallaan en Leonard Bernsteinkade in Terwijde. De wedstrijd voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar bevat drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. De afstanden zijn aangepast naar leeftijd.
Stichting Kindertriatlon Leidsche Rijn wil met het evenement de jeugd samen naar buiten brengen en een sportieve uitdaging bieden waar zij na afloop trots op kunnen zijn. "Uiteindelijk verbindt sport en wil de stichting een bijdrage leveren aan de cohesie in de wijk."
Vorig jaar kon de kindertriatlon niet doorgaan vanwege corona. Bij de editie van vandaag moest de organisatie vooral opletten bij de inschrijvingen. "Daar staan ook ouders bij en dan moet wel even afstand worden gehouden, maar bij het sporten niet."
Te water bij de Leonard Bernsteinkade.
Te water bij de Leonard Bernsteinkade. © Kindertriathlon Leidsche Rijn
Er waren dit jaar ook estafetteteams. "Dat was een mooie aanvulling ten opzichte van de vorige editie", vertelt Tahlvik, een van de organisatoren. "Er deden dit jaar zo'n honderd kinderen mee, bijna een verdubbeling ten opzichte van de vorige keer. Verder was het fijn om te zien dat er zoveel vrijwilligers waren die dit evenement mogelijk maken."
Wethouder Klaas Verschuure kwam de sportiviteit en saamhorigheid in Leidsche Rijn vanmorgen met eigen ogen aanschouwen.
Op een enkele fanatiekeling uit andere delen van de stad na, is Kindertriatlon Leidsche Rijn vooral een wijkevenement. "Je ziet de wijk echt samenkomen. Er hangen vlaggen aan de huizen en het is gezellig. We zijn nu aan het afbouwen en straks drinken we nog wat samen."
De organisatie blikt al vooruit. "In juni of juli gaan we voor de derde editie. De eerste aanmeldingen van vrijwilligers zijn al binnen."
Lopen, fietsen en zwemmen.
Lopen, fietsen en zwemmen. © Kindertriatlon Leidsche Rijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.