Instellingen

Afghaanse vluchtelingen in Zeist dolgelukkig met rolschaatsen uit Nieuwegein

Rollerschaatsen in Zeist
Rollerschaatsen in Zeist
ZEIST/NIEUWEGEIN - De Afghaanse vluchtelingen die momenteel in Huis ter Heide in Zeist worden opgevangen, zijn enorm blij met de rolschaatsen van sportvereniging KRC Rolling uit Nieuwegein.
De Kringloop Zeist verzamelde een tijd lang spullen voor de Afghaanse vluchtelingen die daar verblijven. Fouad Mansouri en zijn vrouw maakten meerdere ritjes naar de kringloop, onder andere met kinderspullen en rolschaatsen die ze kregen van KRC Rolling.
Fouad Mansouri en Jack Davids brengen de rolschaatsen naar de auto.
Fouad Mansouri en Jack Davids brengen de rolschaatsen naar de auto. © RTV Utrecht / Michiel van Ooijen

Schreeuwend van plezier

Riet Lenting van Kringloop Zeist laat Jack Davids, voorzitter van KRC Rolling, weten dat deze gift zeer goed is ontvangen. "In eerste instantie was het COA bang voor gebroken armpjes en beentjes", laat Lenting weten. Al snel stonden tientallen kinderen rolschaatsen te passen en 'nog sneller te crossen', toen de winkelwagen met rolschaatsen uit de bus kwam. "Schreeuwend van plezier. Hun vaders en onze chauffeurs stonden erbij te huilen van geluk!", memoreert Lenting. Een super geschenk, benadrukt zij.
Mansouri: "Super om dit bericht te krijgen en ontroerend om de reactie van de mensen daar te horen. We waren onder in de indruk van de impact van dit gebaar." Davids: "Het is fantastisch nieuws en een cyclus die nu rond is. Aan de hand van een Landelijk Sportakkoord ontstond een lokaal sportakkoord, waardoor sportverenigingen hulp kregen die daardoor vervolgens zelf instaat zijn om vluchtelingen te helpen. Dat vind ik een mooie gedachte." KRC Rolling had rolschaatsen over toen ze nieuwe kregen van het lokale sport- en beweegakkoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.