RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse sporters van 'meest bizarre Spelen ooit' gehuldigd

1/3
PROVINCIE UTRECHT - "Sporters die toestemming moesten vragen om een ontbijtje op te halen en géén kolkend Heineken House", trapt burgemeester Dijksma haar speech af in de hal van het Utrechtse Stadhuis. Ze memoreert hoe bijzonder de Olympische en Paralympische Spelen waren tijdens een speciale huldiging van de Utrechtse deelnemers. "Als ooit een Andere Tijden Sport wordt gemaakt over deze bizarre Spelen, kunnen jullie tenminste zeggen: 'Ik was erbij!'"

Goud was er voor Kampong-speler Malou Phenninckx en Josine Koning, die voor Hockeyclub 's-Hertogenbosch speelt, maar in Utrecht woont. En voor rolstoelbasketbalster Anouk Taggenbrock, die niet aanwezig kon zijn in verband met een vakantie.

Josine Koning kreeg ook een koninklijke onderscheiding, opgespeld door haar vader omdat er nog een paar dagen anderhalve meter afstand gehouden moet worden. Malou Phenninckx ontvangt de koninklijke onderscheiding ter ere van haar gouden medaille in haar woonplaats Breda op een later moment.

 Josine Koning ontvangt haar koninklijke onderscheiding. Josine Koning ontvangt haar koninklijke onderscheiding. | Foto: Anna van Kooij

Burgemeester Sharon Dijksma had haar middelste dochter mee en maakte als 'mama' nog even een foto van haar dochter samen met Malou Phenninckx en diens gouden plak. Voor de gelegenheid wilde Phenninckx de medaille wel even afstaan.

In totaal deden dertien Utrechtse sporters mee aan de Olympische Spelen. Net als voor de olympische equipe waren ook de Spelen voor de Paralympische ploeg de succesvolste ooit, met plaats vijf op de medaillespiegel.

 Burgemeester Dijksma, Josine Koning, Malou Phenninckx en wethouder Maarten van Ooijen. Burgemeester Dijksma, Josine Koning, Malou Phenninckx en wethouder Maarten van Ooijen. | Foto: Anna van Kooij

Ook Jonas de Geus (hockey), Lars Balk (hockey), Inge Janssen (roeien), Keet Oldenbeuving (skate), Dagmar Genee (waterpolo), Dafne Schippers (atletiek), Sander de Wijn (hockey), Jip Janssen (hockey), Robbert Kemperman (hockey), Vivian Sevenich (waterpolo), Wilco Kelderman (wielrennen), Jakob van den Kerkhof (reserve roeier) werden in het zonnetje gezet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -