Twee weken lang verkeershinder A12 bij knooppunt Oudenrijn

© RTV Utrecht
WOERDEN - Het verkeer op de A12 moet vanaf komende maandag twee weken rekening houden met zeer ernstige verkeershinder tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk (Utrecht-Den Haag). "Door de slechte technische staat van de snelweg is op korte termijn onderhoud nodig en kunnen deze werkzaamheden niet verder opgeschoven worden", meldt Rijkswaterstaat.
"We vervangen het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk over een lengte van 4,5 kilometer door dubbellaags geluidsreducerend asfalt. Tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden vinden diverse onderhoudswerkzaamheden plaats", aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. "Het is echt nodig, dit stuk van het wegdek heeft het einde van de levensduur bereikt. Het andere stuk, richting Utrecht, wordt over enige tijd ook onder handen genomen, maar daar is veel minder haast bij", zegt de woordvoerster.
Van maandag 21.00 uur tot donderdag 7 oktober 5.00 uur is het traject tussen Oudenrijn en Reeuwijk vanwege het groot onderhoud helemaal afgesloten voor het verkeer. Dat zal dan worden omgeleid. "Richting Den Haag via de A2, A9 en A4 en richting Rotterdam via de A2, A27 en A15."
Weggebruikers moeten in die periode rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.