Kettinggraaier Jimmy de G. moet vijf jaar de cel in

© Politie
PROVINCIE UTRECHT - Jimmy de G, beter bekend als de kettinggraaier, moet vijf jaar de cel in. De rechtbank acht bewezen dat de 26-jarige De G. zeker dertien vrouwen op straat met geweld heeft beroofd van hun ketting. Naast gevangenisstraf moet De G. bijna 15.000 euro schadevergoeding betalen aan acht slachtoffers.
De berovingen vonden vorig jaar zomer plaats in onder andere Bunschoten, Vleuten en De Bilt. Ook in Haarlem, Hoofddorp en Badhoevedorp sloeg De G. toe.
De dader ging vaak op nagenoeg dezelfde manier te werk: hij benaderde zijn slachtoffers van achteren terwijl hij op een scooter zat. Vervolgens griste hij de sieraden van hun lichaam en reed hij hard weg.

Grote impact op slachtoffers

Volgens de rechter hadden de berovingen grote impact op de slachtoffers. Een deel van hen is sinds de beroving bang om de straat op te gaan. De rechter rekent het De G. bovendien aan dat hij geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn acties. De G. heeft alle betrokkenheid bij de straatroven ontkend.
In het TV-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht werden vorig jaar bewakingsbeelden getoond van een beroving in De Bilt, op de Looydijk op 27 juni. Uiteindelijk droeg dat bij aan de arrestatie van Jimmy de G. uit Uithoorn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.