Kort nieuws: calamiteitenoefening bij Vitens

PROVINCIE UTRECHT - Op het terrein van het waterleidingbedrijf Vitens in Utrecht is een grote rampenoefening gehouden. De organisatie was in handen van de politie. Bij de calamitieitenoefening waren onder meer de gemeente Montfoort en de brandweer betrokken.
* Bij een inbraak in Nieuwegein zijn drie jongens opgepakt en meteen weer vrijgelaten. Getuigen zagen dat er ingebroken werd in een woning, en even later drie jongeren in de buurt van het huis. Agenten namen de jongens mee naar het bureau, maar ze hadden niet genoeg bewijs om de jongens langer vast te houden.
* De politie in Maarssenbroek heeft gisteren een inval gedaan in een drugspand. Het huis in Duivenkamp stond vol met hennepplanten. Bij de twee verdachten vond de politie voor duizenden euro's aan bankbiljetten. De auto van deze mannen is in beslag genomen.
* Een dief in Amstelhoek heeft een belangrijk spoor achtergelaten: zijn bestelbus. Een beveiliger zag dat de man metalen blokken aan het inladen was bij een bedrijf aan de Ringdijk Eerste Bedijking. De beveiliger blokkeerde de uitgang en belde de politie. De betrapte dief liet zijn auto achter en vluchtte te voet. De politie heeft de buurt uitgekamd, maar de man is niet meer gevonden.
* Op de Kariboestraat in Utrecht is een hennepkwekerij opgerold. Na een tip vielen agenten een verlaten woning binnen. Daar stond een volledig ingerichte kwekerij waar waarschijnlijk kort geleden geoogst is omdat er geen planten meer stonden. De apparatuur en een paar stekjes zijn in beslag genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.