RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie Woerden waarschuwt voor oplichters die bankpas en pincode aftroggelen

WOERDEN - De politie in Woerden waarschuwt op sociale media voor een doordachte oplichterstruc. Criminelen proberen mensen hun pinpas met code af te troggelen. Met meerdere (telefoon)gesprekken winnen ze het vertrouwen van mensen. Vervolgens worden er "grote geldbedragen" afgeschreven.

Op Facebook beschrijft de politie hoe de oplichters te werk gaan. Iemand wordt gebeld met de mededeling dat er geld van de rekening is afgeschreven. Het gesprek duurt enige tijd, om vertrouwen van mensen te winnen. Meestal wordt er een tweede keer contact opgenomen en wordt er gemeld dat de bankpas geblokkeerd wordt. Er wordt een vervolgafspraak gemaakt om de pas en pincode op te halen.

'Grote geldbedragen worden afgeschreven'
"Die persoon meldt zich, draagt bijvoorbeeld een ING jas of van een ander bedrijf, en noemt een code die met de bewoner is afgesproken", legt de politie uit. "De bewoner overhandigt vervolgens de zak of tas met de bankpas. Later wordt door de bewoner geconstateerd dat er vaak grote geldbedragen zijn afgeschreven van de bankrekening."

Banken zoals ING benadrukken dat zij nit om een pincode of andere soort inloggegevens vragen. "Wees scherp op dit soort oplichters, en informeer eventueel u ouders of ouderen die u kent. Zij zijn vaak een kwetsbare groep voor oplichters", aldus de politie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -