Instellingen

'675 miljoen voor zorgsalarissen is een bescheiden begin'

© RTV Utrecht
UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Zorgvakbond NU'91 in Nieuwegein ziet het als een bescheiden eerste stap dat het demissionaire kabinet alsnog 675 miljoen euro extra uittrekt om salarissen in de zorg te verhogen. Daardoor gaan de middeninkomens in de zorg met 1,5 procent omhoog
"Het is nog te weinig, maar het is een begin voor de middenberoepen", reageert voorzitter Stella Salden. "We zijn in ieder geval blij dat er eindelijk aandacht komt voor de zorgsalarissen die structureel onder de maat zitten."
Volgens de vakbond loopt het salaris van verpleegkundigen tot 9 procent achter op de markt. Om de problemen echt op te lossen, zou structureel een verhoging van 3,5 miljard euro extra nog zijn op het jaarlijkse budget.
Of eventuele acties van NU'91 voorlopig van de baan zijn, is nog niet te zeggen. "Bij de academische ziekenhuizen zien we al dat er prioriteit wordt gegeven aan het rechttrekken van de scheve beloningsverdeling en het inhalen van achterstanden. We gaan nu in andere sectoren van de zorg kijken hoe het gaat en als het nodig is, trekken we weer aan de bel bij het kabinet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.