Instellingen

36 maanden celstraf voor Elena G. voor bloedbad in huis na relatieruzie Langbroek

Archief.
Archief. © RTV Utrecht / Timo Anceaux
LANGBROEK/VEENENDAAL - Elena G. heeft vandaag een celstraf van 36 maanden, waarvan 18 voorwaardelijk, gekregen voor het neersteken van haar partner J. na een compleet uit de hand gelopen relatieruzie in een woning in Langbroek.
Het moet een bloedbad zijn geweest in de woning in Langbroek waar de twee elkaar op 9 januari 2018 te lijf gingen. Een ruzie over ontrouw liep zo uit de hand dat de 59-jarige Elena G. een keukenmes van 20 centimeter pakte en instak op haar partner J. Die wist na een worsteling, die door het hele huis ging, het mes af te pakken en stak zes keer in op de vrouw. Het eindresultaat: de twee ex-geliefden eindigden met zware verwondingen in het UMC Utrecht. In de rechtszaal twee weken gelden werd het 'een wonder' genoemd dat ze het hebben overleefd.

Appen

Tijdens de rechtszaak over de steekpartij werd de aanleiding van de ruzie uit de doeken gedaan. J. had op de avond in kwestie ruzie gekregen met Elena G. omdat hij met een andere vrouw zat te appen. Daarop besloot hij het uit te maken. Hij zei tegen Elena dat ze ergens anders moest gaan wonen. Toen hij daarna de badkamer uitliep in zijn boxershort zou zij hem van achteren hebben neergestoken.

Wanhopig

G. erkende dat de ontrouw van haar partner en het verbreken van de relatie haar wanhopig hadden gemaakt. Zij had haar huis en praktijk in Veenendaal voor de man opgegeven en dreigde nu alles kwijt te raken. Maar over de aanval met het mes bleef ze vaag: bij verhoren in 2019 vertelde ze dat ze de telefoon van J. wilde kapotmaken. In de rechtszaal kwam ze met een nieuwe versie: ze had alleen maar een einde aan haar leven willen maken.

Poging tot doodslag

De rechter veroordeelt Elena G. vandaag voor poging tot doodslag. Er is volgens de rechtbank geen sprake van poging tot moord omdat de vrouw het neersteken van haar partner niet had gepland maar in een opwelling handelde. De vrouw wordt als straf veroordeeld tot 36 maanden cel, waarvan 16 maanden voorwaardelijk. Omdat G. zo lang moest wachten voor de zaak voor de rechter kwam, wordt het aantal maanden voorwaardelijke celstraf met twee verhoogd. Uiteindelijk krijgt ze dus een straf van 36 maanden cel, waarvan 18 maanden voorwaardelijk.
Ook krijgt J. iets meer dan 6000 euro schadevergoeding voor onder meer het schoonmaken en repareren van de woning en het verhuizen van de spullen van Elena G. uit het appartement. Hij krijgt daarnaast nog 10.000 euro schadevergoeding voor immateriële schade.
De partner werd uiteindelijk niet vervolgd voor het neersteken van de vrouw omdat het Openbaar Ministerie vond dat er sprake was van noodweer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.