Veteranen kammen omgeving Utrechts hotel uit, op zoek naar Dawid Szustak

Elke vierkante meter van het gebied wordt op linie doorzocht.
Elke vierkante meter van het gebied wordt op linie doorzocht. © Veteranen Search Team
UTRECHT - Rond het Bastionhotel in Utrecht zoeken zo'n negentig veteranen naar mogelijke sporen van de vermiste Dawid Szustak. De 28-jarige Pool wordt sinds eind augustus vermist en is daar voor het laatst gezien.
De politie laat aan RTV Utrecht weten dat met de actie van vandaag het gebied op linie stap voor stap wordt uitgekamd. Ook worden er drones met camera's ingezet. Eerder is de omgeving van het hotel al met honden doorzocht, zonder resultaat. Deze "extra controlezoekslag" is bedoeld om met meer zekerheid te kunnen vaststellen dat Szustak daar niet meer is.

Vrijwilligers

Het Veteranen Search Team in Huis ter Heide beschikt over een landelijk netwerk van ongeveer 1800 vrijwilligers met een geüniformeerde achtergrond. Ongeveer tachtig procent is als militair uitgezonden geweest en veel van de andere leden hebben politie-ervaring. De inzet van het zoekteam wordt gecoördineerd door de politie.
Ook vrijwilligers van SAR Nederland geven het zoeken nog niet op. Ze zijn op verzoek van Dawids familie en in overleg met de politie al diverse keren in Utrecht actief geweest. Een woordvoerder zegt dat er vandaag en morgen weer pogingen worden ondernomen om nieuwe aanwijzingen te vinden.

Spoorloos verdwenen

Dawid Szustak checkte op 26 augustus om 14.20 uur in bij het Bastion Hotel aan de Mauritiuslaan in Utrecht om even tot rust te komen. Andere hotelgasten zagen hem in de avond nog buiten een sigaretje roken. De volgende morgen vroeg bleek hij spoorloos verdwenen. In zijn hotelkamer bleven persoonlijke spullen, zoals een identiteitskaart en een tandenborstel achter.
De politie verspreidde eerder dit portret van de vermiste Dawid Szustak.
De politie verspreidde eerder dit portret van de vermiste Dawid Szustak. © Politie (Bewerking door RTV Utrecht)
De politie heeft een onderzoek naar de vermissing van Dawid Szustak ingesteld. Wie een bijdrage aan het onderzoek denkt te kunnen leveren kan 0800-6070 bellen of een digitaal tipformulier invullen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.