Eerste paal voor nieuwe Rafaëlschool Utrecht na lange aanloop

© RTV Utrecht
UTRECHT - Aan de Lanslaan in de Utrechtse wijk Transwijk is vandaag de eerste paal geslagen voor de nieuwe Rafaëlschool. De nieuwbouw biedt straks een plek voor ruim tweehonderd zeer moeilijk lerende kinderen tussen de 4 en 13 jaar, die nu nog verdeeld zijn over drie verschillende locaties.
Het oude gebouw is jaren geleden al gesloopt voor nieuwbouw, maar een nieuw gebouw liet lang op zich wachten. Omwonenden vreesden voor verkeersoverlast en stapten daarom naar de rechter. De directeur van de school, Pien van Gendt, is blij dat het nu allemaal achter de rug is.
"Voor ons is het heel fijn dat we nu eindelijk starten, omdat we nu al een aantal jaren niet op de meest handige, mooiste en beste plekken zitten voor de kinderen. Maar dat het nu echt gaat komen en dat we over een jaar weer met zijn allen bij elkaar zitten, in een heel mooi pand, is fijn."
Vandaag werd de eerste paal geslagen
Vandaag werd de eerste paal geslagen © RTV Utrecht / Joep ten Have

Eerste paal

De bouwwerkzaamheden zijn half juli gestart en over een ruim een jaar worden de deuren van de nieuwe school geopend. Het 'eerste paalmoment' vandaag vierde de school met leerlingen, medewerkers en zorg- en samenwerkingspartners. Leerlingen van de school zongen er een zelf geschreven bouwlied en sloegen daarna de eerste paal.
Veel kinderen van de Rafaëlschool worden met schoolbusjes gebracht, vandaar de angst voor overlast van omwonenden. De taxiroute loopt voortaan over het schoolplein, zodat kinderen veilig kunnen uit- en instappen. Busjes hoeven zo niet in de straat te parkeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.