RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drugsafval uit bosgrond Baarn gezogen, kosten: tienduizenden euro's

1/2
BAARN/SOEST - In het bos tussen Baarn, Soest en Lage Vuursche heeft een gespecialiseerd bedrijf een lading zwaar vervuilde grond afgevoerd. De bodem was op meerdere plaatsen verontreinigd nadat criminelen er afval van xtc-productie hadden gedumpt.

Het saneringsbedrijf heeft op vijftien plekken van enkele vierkante meters de bosgrond opgezogen. De gaten worden maandag opgevuld met speciaal samengestelde grond en daarom blijven de afzetlinten het komende weekend hangen. De eigenaars van het terrein - Staatsbosbeheer en voor een kleiner deel een particulier - draaien op voor de kosten. Staatsbosbeheer schat die op enkele tienduizenden euro's.

 Burgemeester Mark Röell van Baarn kwam vanmiddag poolshoogte nemen bij de sanering. Burgemeester Mark Röell van Baarn kwam vanmiddag poolshoogte nemen bij de sanering. | Foto: Caspar Huurdeman

Een wandelaar werd gisteren onwel door de prikkelende geur die het drugsafval verspreidde. Het lijkt erop dat er tientallen liters vloeistof de bodem in zijn getrokken. Normaal worden bij het clandestien dumpen van dit soort chemische resten de vaten achtergelaten, maar die zijn deze keer niet aangetroffen.

Lees ook: Mogelijk tientallen liters xtc-afval gedumpt in bos bij Baarn, wandelaar onwel door geur


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -