Utrechtse kermisgangers bekogelen politie met stenen, fietsbellen en asbakken

Gesneuvelde ruit van politieauto.
Gesneuvelde ruit van politieauto. © Politie_Utrecht_Centrum Instagram
UTRECHT - Het einde van de kermis in het Griftpark in Utrecht is gisteravond ontaard in een grote vechtpartij tussen kermisgangers en de politie.
Dat er een agressieve sfeer hing op de kermis, was ook voor het arriveren van de politie zo. Die kwam juist af op meerdere meldingen van mensen die met elkaar op de vuist gingen in de omgeving van de kermis in het Griftpark. Maar met de komst van de politie sloeg de vlam in de pan.
Ondertussen werden collega's bekogeld met stenen, fietsbellen en asbakken.
Agent vertelt over vechtpartij bij kermis Griftpark
Op Instagram vertelt een agent wat hem overkwam. "Een grote groep keerde zich tegen ons waardoor wij genoodzaakt waren om de wapenstok in te zetten. Ondertussen werden collega's bekogeld met stenen, fietsbellen en asbakken."
Er raakten geen agenten gewond. Wel moesten de politie-auto's het ontgelden: bij één werd een ruit ingegooid terwijl er nog agenten in zaten. Bij een ander werd een band lekgestoken en bij een derde auto werd het achterlicht vernield. Er zijn drie aanhoudingen verricht: twee voor belediging van een ambtenaar in functie en één voor het niet tonen van een id-bewijs.
Het was al vaker onrustig rond de kermis deze week. Gisteren kwam het AD nog met een artikel over 'opstootjes, vechtpartijen en baldadig gedrag van groepjes jongeren' op het evenement. De kermis in het Griftpark staat er nog tot en met aanstaande zondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.