RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drugslab opgerold vlak naast plek waar drugsafval werd gedumpt in Lage Vuursche: één man opgepakt

1/2
LAGE VUURSCHE - Na twee dagen waarin de politie, Staatsbosbeheer en de gemeente Baarn druk waren met het opruimen van tientallen liters drugsafval in een bos in Lage Vuursche lijkt de bron gevonden te zijn. Gisteravond werd op bungalowpark Lage Vuursche aan de Zevenlindenweg een drugslab ontmanteld op enkele honderden meters afstand van waar het drugsafval werd gedumpt.

Een wandelaar die in de bossen tussen Baarn, Soest en Lage Vuursche onwel werd door een vieze lucht leidde de autoriteiten deze week naar het gedumpte afval. Dat was waarschijnlijk een restproduct van de productie van de drug xtc.

Lees ook: Mogelijk tientallen liters xtc-afval gedumpt in bos bij Baarn, wandelaar onwel door geur

Het afval was middenin het bos gedumpt en zat niet meer in vaten. Uiteindelijk moest er op vijftien plekken bosgrond worden opgezogen. De eigenaren van het terrein, Staatsbosbeheer en voor een kleiner deel een particulier, draaiden op voor de kosten van die schoonmaakoperatie van enkele tienduizenden euro's.


Lees ook: Drugsafval uit bosgrond Baarn gezogen, kosten: tienduizenden euro's

De politie bevestigt dat er gisteravond 'een klein synthetisch lab' is opgerold dat in een van de huisjes op het terrein zat. Op het terrein staan koopbungalows. Bij de inval is een 40-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

 Drugslab ontdekt op bungalowpark Lage Vuursche Drugslab ontdekt op bungalowpark Lage Vuursche | Foto: Caspar Huurdeman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -