RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Montfoort en Woudenberg blijven onder financieel toezicht van de provincie

WOUDENBERG/MONTFOORT - De gemeentes Montfoort en Woudenberg hebben nog altijd financiŽle problemen en blijven daarom voorlopig onder verscherpt toezicht staan van de provincie. Dat betekent dat de gemeentes eerst toestemming moeten vragen voor ze bepaalde uitgaven mogen doen.

Montfoort en Woudenberg staan sinds begin dit jaar onder toezicht en hadden vůůr de zomer een sluitende begroting moeten indienen, maar dat is niet gelukt. Vooral de hoge kosten in het sociaal domein zoals bijvoorbeeld de jeugdzorg maken dat de spaarpotjes van de gemeentes in rook zijn opgegaan.

Gedeputeerde Robert Strijk (D66) gaat namens de provincie over de financiŽn: "Uiteraard heb ik begrip voor de lastige financiŽle situatie waar gemeenten in zitten. De tekorten in het sociaal domein hebben de begrotingen flink onder druk gezet en het ontbreken van een koers van een missionair kabinet voor de komende jaren maakt het er niet makkelijker op."

Maar Strijk vindt dat hij streng moet zijn: "Het is wel de verantwoordelijkheid van de gemeenteraad om een sluitende begroting of meerjarenraming vast te stellen. Helaas moeten we concluderen dat deze bij Montfoort en Woudenberg nog niet in beeld zijn. Vanuit mijn rol als toezichthouder moet ik dan toch de vinger op die zere plek leggen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -