FC Utrecht-aanvoerder Janssen na terugkeer in de basis: 'Het leek wel alsof we tegen elkaar werden uitgespeeld'

UTRECHT - Opnieuw kwam FC Utrecht enorm snel op voorsprong. Opnieuw kwam het daarna in grote problemen. Het liep dit keer wel goed af. Waar er tegen RKC een gelijkspel in sloop en tegen NEC moeizaam met 3-0 werd gewonnen was de zege tegen PEC Zwolle (5-1) een stuk overtuigender.
Toch was er na de 1-0 opnieuw een fase waarin FC Utrecht niet doordrukte, verviel in slordigheid en daardoor in de problemen kwam. "Uiteindelijk hebben de spelers het goed uitgevoerd. Het is prettig dat je met de wissels de 2-0 maakt en wedstrijd naar je toe brengt. Joris (van Overeem) en Mimoun (Mahi) speelden een belangrijke rol.", vertelde trainer René Hake na afloop.
Ik kan er prima mee leven dat ik een wedstrijd op de bank zat
Willem Janssen
"We waren slordig aan de bal en dat zorgde voor frustratie. Dat is oorzaak - gevolg. We hebben het in de rust besproken, maar resultaat leverde dat niet op. De wissels hebben de wedstrijd vervolgens omgedraaid.
Willem Janssen keerde terug in de basis, nadat hij tegen NEC, na een slecht optreden tegen RKC uit de basis werd gelaten door trainer René Hake. De aanvoerder leek geslachtofferd na het gelijkspel tegen de Waalwijkers. Janssen is het daar niet mee eens en baalde van de ophef. "Ik was het volledig eens met de beslissing van de trainer dat ik woensdag niet mocht spelen", maakt hij duidelijk.
Het is jammer dat de media er dan zo'n ophef van maakt. Het was inderdaad een verrassing dat ik gepasseerd was tegen NEC, maar ik kon er prima mee leven. Ik ben 35 jaar. Het is geen strijd tussen Mark en mij. Laten we duidelijk zijn. Ik was zaterdag niet goed, maar ik heb nooit ter discussie gestaan. Het leek wel alsof de trainer en ik tegen elkaar werden uitgespeeld."
Vandaag zat Hidde ter Avest op de bank na een mindere reeks. "Ze kunnen er goed mee omgaan", aldus Hake. "Teleurgesteld en boos zijn, dat moet ook, want als je niet speelt moet je niet blij zijn. Het gaat erom hoe je er mee om gaat. Kijk naar Joris, die valt nu goed in."
Als ze niet boos zijn als ze ernaast staan is het niet goed
René Hake
De invallers, onder leiding van Mimoun Mahi, maakten het verschil in een periode dat FC Utrecht het helemaal kwijt leek tegen Zwolle. Mahi scoorde en gaf een assist. Al is de scherpte vanaf het begin er nog steeds niet. De aanvaller begon met een gemiste kans voor open doel.
"Natuurlijk mis ik nog spelritme en dat is lastig met tien minuten hier en een kwartier daar", erkende Mahi. Zelf is hij ook nog niet tevreden. "Met mijn kwaliteiten moet ik nog dwingender zijn. Ik heb er ook met de trainer over gesproken. Ik moet meer brengen. Het is me nu wel aardig gelukt. Ik merk dat ik fitter begin te worden."
"De minuten die ik krijg moet ik zo goed mogelijk benutten. Je probeert de energie over te geven aan je teamgenoten. Hopelijk kunnen we dat volhouden en kunnen we wat leuks laten zien tegen Ajax."

Bekeren tegen clubicoon

Direct na de wedstrijd werd bekend dat FC Utrecht in het KNVB Bekertoernooi op bezoek moet bij het SteDoCo van oud-FC Utrecht trainer Frans Adelaar. "O dat is wel een mooi gegeven", reageerde Hake. "Uiteindelijk rest ons maar één ding, met alle respect voor SteDoCo, we moeten in de volgende ronde komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.