TivoliVredenburg over eerste feestweekend met coronapas: 'Het was nog beter dan gedacht'

Archief.
Archief. © Verliefd op Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Mensen die met tranen in hun ogen stonden te kijken naar dansend publiek en een zaal die gezamenlijk het glas heft op een feestje. In TivoliVredenburg werd er afgelopen weekend als vanouds gedanst en gefeest en dat smaakt naar meer.
"Het was echt heel erg leuk", vertelt woordvoerder Lieke Timmermans van Tivoli. "Iedereen was opgewonden en het was nog beter dan we gedacht hadden."

QR-code

De coronapas en de bijbehorende QR-code werden voor het eerst ingezet en de Utrechtse poptempel kijkt er met een goed gevoel op terug. "Over het algemeen ging het wel vlotjes. Alleen het enige wat mensen vaak vergaten is hun identiteitskaart: dus als je ergens naartoe gaat, vergeet hem niet! Maar goed, uiteindelijk is iedereen binnengekomen. Je laat je telefoon zien, je rijbewijs en je bent binnen. Als je een groen vinkje hebt natuurlijk."
Om alle coronachecks zo voorspoedig mogelijk te laten gaan, is ook extra personeel ingezet. Kantoormedewerkers om precies te zijn. Zo stond Timmermans zelf ook bezoekers te controleren. "Ik werk normaal gesproken op kantoor en zaterdagavond heb ik met al mijn collega's van de administratie en van de facilitaire dienst QR-codes staan scannen. Het was eigenlijk heel gezellig."
Hoewel er een opgetogen sfeer heerst omdat er voor het eerst sinds tijden zoals vanouds werd gefeest, is er ook een kleine 'maar' vertelt Timmermans: "We mogen nog niet op 100 procent bij staande concerten of dansavonden. Nu maar hopen dat we geen terugval krijgen doordat de besmettingen stijgen. Dat we weer moeten terug schalen."
Hoewel ze dat terug schalen ondertussen ook wel goed kunnen. "We zijn er ook ervaren in geworden. De afgelopen anderhalf jaar hebben we het zo vaak gedaan, maar ik hoop gewoon dat het nu gewoon goed gaat."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.