Claudia de Breij schrijft boek over prinses Amalia

© RVD
UTRECHT - Claudia de Breij heeft een boek geschreven naar aanleiding van de 18e verjaardag van prinses Amalia op 7 december. Het boek is gebaseerd op enkele persoonlijke ontmoetingen die de Utrechtse cabaretière met de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft gehad, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.
De Breij heeft afgelopen zomer meermaals met Amalia gesproken over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en over haar toekomstige rol als koningin. Ook vertelde de prinses over haar passie voor paarden en de paardensport. De prinses heeft Claudia de Breij meegenomen naar plekken die voor haar belangrijk zijn, waaronder de Koninklijke Stallen, het strand en haar school.
Het is traditie dat er rond de 18e verjaardag van de troonopvolger een boek uitkomt om Nederland beter kennis te laten maken met hem of haar. Zo verscheen in 1985 de biografie Alexander en bracht Hella Haasse in 1955 Portret van Prinses Beatrix uit. Het boek Amalia verschijnt half november.
Het boek bevat ook beeldmateriaal uit haar privé-archief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.