RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS en Prorail verwijderen coronastickers op stations: 'Belangrijk moment'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Schrapen, schrapen en nog eens schrapen. Daar zijn medewerkers van Prorail de komende weken druk mee. De speciale coronastickers op de stations worden vanaf vandaag verwijderd, nu het niet langer verplicht is om een mondkapje te dragen of anderhalve meter afstand te houden op het station.

De stickers worden stapsgewijs verwijderd. "We beginnen in Vlissingen en West-Brabant. We verwachten dat ze eind oktober in heel Nederland, op elk station, zijn verwijderd", vertelt Elvira van der Vis, woordvoerder bij de NS.

De eerste stickers werden in mei 2020 aangebracht om de reizigers te wijzen op de toen geldende coronamaatregelen. "Dat de stickers nu weer worden verwijderd, markeert een belangrijk moment voor reizigers en ondernemers op de stations", zegt Prorail.

NS over verwijdering coronastickers: "We beginnen in Vlissingen en West-Brabant"


Mondkapje in trein wel op
In de trein blijft het mondkapje echter nog wel verplicht, waarschuwen de NS en Prorail. Via onder meer schermen in de trein en op de stations worden reizigers hierop geattendeerd.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -