Instellingen

Scouting krijgt nieuw clubhuis op Landgoed Paleis Soestdijk na brand

4 september 2021.
4 september 2021. © Caspar Huurdeman
BAARN - Scouting Merhula uit Baarn blijft de komende veertig jaar op Landgoed Paleis Soestdijk. De scoutinggroep, waarvan het clubhuis onlangs afbrandde, gaat op het terrein een nieuw clubhuis bouwen, meldt de scouting.
De scouting twijfelde in eerste instantie over nieuwbouw, omdat er sprake was van een huurcontract voor dertig jaar. De club vond dat niet lang genoeg om investeringen in een nieuw clubhuis financieel te dekken. Nu er een nieuw contract van veertig jaar is afgesloten, durft de scouting nieuwbouw wel aan.
De brand op 4 september legde het hele pand in de as. Al snel werd een crowdfundingsactie uit de grond gestampt, voor de bouw van een nieuw clubhuis. Gert Bos, voorzitter van Merhula, is blij. "Met dit contract kunnen we investeren in de toekomst. We zijn heel blij dat we er nu uit zijn en dat we vooruit kunnen met het realiseren van ons nieuwe clubhuis. Zeker na de brand is dit een fijne opsteker. En ook dat er nu uitzicht is op een tijdelijk onderkomen geeft ons hoop."
De oorzaak van de verwoestende brand bij scoutingvereniging Merhula op het terrein Paleis Soestdijk is nog altijd niet bekend. Onlangs besteedde ook ons opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.