RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grotendeels voorwaardelijke straf voor verdachten van mishandeling en steekincident Amersfoort

AMERSFOORT - Drie Amersfoorters die vorig jaar een plaatsgenoot mishandelden op de Ringweg-Kruiskamp in Amersfoort, zijn veroordeeld tot grotendeels voorwaardelijk gevangenisstraffen. Het 26-jarige slachtoffer werd op klaarlichte dag op een drukke plek geschopt en geslagen en met een mes gestoken. Hij raakte daarbij zwaargewond.

De verdachten zijn de twee broers Gled M. (30) en Hamad M. (27) en hun vriend Fouad A. (24). Er zouden al langere tijd spanningen zijn tussen de groep waar de broers deel van uitmaken en de vriendengroep van het slachtoffer. Een van de broers zou kort voor het steekincident door het slachtoffer zijn afgetuigd.

Lees ook: Broeierige sfeer tussen groepen Amersfoorters aanleiding voor steekincident en mishandelingen

Cel en behandeling
Volgens de rechters is bewezen dat Fouad A. het slachtoffer drie keer heeft gestoken. De rechtbank veroordeelde hem voor poging tot doodslag tot drie jaar cel, waarvan anderhalf jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. A. moet zich laten behandelen en komt onder toezicht van de reclassering. Ook mag hij geen contact met het slachtoffer hebben en moet hij hem 5.000 euro schadevergoeding betalen.

De straf is een stuk milder dan de eis van de officier van justitie, die vroeg om een veel korter voorwaardelijk strafdeel van een half jaar cel. Maar de verdachte heeft volgens de rechtbank een zeer onstabiele jeugd gehad en zou om herhaling te voorkomen er vooral bij gebaat zijn om snel een hulpverleningstraject in te gaan. A. heeft na zijn aanhouding ruim negen maanden in voorarrest gezeten.

Broers
De rechtbank legde de broers M. veel lagere straffen op voor openlijke geweldpleging. Gled krijgt vier maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk. Ook hij moet zich laten behandelen. Zijn broer Hamad kreeg 90 dagen cel, waarvan 74 dagen voorwaardelijk. Ze hoeven vanwege de duur van hun voorarrest niet opnieuw naar de gevangenis. Wel moeten zij het slachtoffer beiden 1.000 euro schadevergoeding betalen.

Als de verdachten of het Openbaar Ministerie het niet eens zijn met het vonnis van de rechtbank, hebben ze twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -