RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM eist drie jaar cel in ontuchtzaak die aan het rollen kwam door pedojagers

NIEUWEGEIN - Het OM eist vandaag drie jaar tegen een Amsterdamse man die seks wilde hebben met een minderjarig meisje. De 29-jarige man werd 15 oktober vorig jaar opgepakt in Nieuwegein.

De verdachte was in de veronderstelling dat hij die avond online een seksafspraak had met een 14-jarig meisje. Toen hij aankwam bij de afspraak bleek dat het account van het verzonnen meisje beheerd werd door twee mannen. De mannen schakelden de politie in.

De Amsterdammer is ook vervolgd voor het bezit van kinderporno en een verkrachting in Emmen in augustus 2019. Een 19-jarige vrouw uit Rotterdam was toen op bezoek in het studentenhuis waar de verdachte verbleef. Toen de andere bewoners weg waren en zij met hem alleen was, dwong hij haar mee te gaan naar boven, waar hij haar verkrachtte. Het slachtoffer deed aangifte.

Lees ook: Lokprofielen zijn niet helemaal nieuw, wel omstreden: 'Grens met uitlokking moet worden bewaakt'

Geen geweld gebruikt
Normaal gesproken is het OM geen voorstander van zogenaamde pedojagers, omdat zij te vaak gebruik maken van uitlokking waardoor het moeilijker wordt om de verdachte te straffen. Bovendien gaat pedojagen te vaak gepaard met geweld of andere strafbare feiten.

In deze zaak vond het OM het handelen van de pedojagers wel binnen de grenzen. "Ze hebben geen buitensporig geweld gebruikt en het initiatief lag volledig bij de verdachte."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -