RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Staking in academische ziekenhuizen, zondagsdienst op 10 afdelingen UMC Utrecht

1/2
UTRECHT - Zorgmedewerkers in UMC Utrecht hebben om middernacht al hun planbare werk neergelegd. Het universitair medisch centrum is een van de zeven academische ziekenhuizen waar 24 uur wordt gestaakt om betere arbeidsvoorwaarden en meer loon af te dwingen.

Opnames op de spoedeisende hulp, intensive care, kankerzorg, hartbewaking en de kraam- en couveuseafdelingen gaan wel gewoon door. Volgens de vakbond is er zorgvuldig gekeken naar de veiligheid van patiŽnten. De werkgevers verwachten dat de staking grote impact zal hebben, maar verhinderen de acties niet omdat staken in Nederland een recht is.

FNV Zorg vanmorgen op Radio M Utrecht


Vakbond FNV Zorg en Welzijn kondigde de actie vorige week aan als de grootste staking ooit in academische ziekenhuizen. Behalve in Utrecht blijven ook in Amsterdam, Leiden, Groningen, Rotterdam en Maastricht afdelingen en operatiekamers op slot. De afspraken daar zijn vooraf afgezegd. De bond heeft voor de stakers activiteiten als koffie en taart met patiŽnten, een pubquiz en pingpongwedstrijden georganiseerd en er worden speeches gegeven.

Lees ook: Medewerkers UMC Utrecht leggen dinsdag werk neer: 'Grootste staking ooit in academische ziekenhuizen'

FNV en werkgeversorganisatie NFU kwamen eerder deze maand niet tot een akkoord. De vakbonden spraken van een zeer teleurstellend eindbod. Alleen vakbond NU'91 ging akkoord. Volgens de werkgevers is er al langer niet veel financiŽle ruimte om de eisen van de bonden in te willigen. Zij verwijzen daarvoor naar het kabinet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -