ANWB: drukste ochtendspits sinds tijden door ongelukken en werk aan de A12

© RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen
PROVINCIE UTRECHT - De ANWB noemt de ochtendspits van dinsdag de drukste sinds tijden. Volgens een woordvoerder stond er op het hoogtepunt 468 kilometer file en dat soort cijfers zijn sinds corona niet meer voorgekomen. Alleen op 7 april dit jaar stonden er ook veel files, in totaal 429 kilometer, maar dat kwam door winterse buien.
De langste vertragingen stonden op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort met 70 minuten en op de A27 van Breda naar Utrecht met 59 minuten. Een filetotaal van 468 kilometer was voordat corona uitbrak niet ongebruikelijk, zegt de ANWB woordvoerder.
Van het totaal dinsdag kijkt de verkeersdienst wel een beetje op. "Het lijkt dat sinds de versoepelingen thuiswerken voorbij is. Iedereen is ook weer terug van vakantie. Dinsdag waren er ook een aantal aanrijdingen en omleidingen wegens werk op de A12, maar het was eigenlijk overal op de weg druk. Aan het mooie weer lag het niet."
De avondspits is volgens de ANWB overigens al tijden weer drukker dan de afgelopen maanden.
Ook Rijkswaterstaat spreek van een record dit jaar, maar ziet een aanzienlijk lagere filelengte. Tijdens de piek registreerde de verkeersafdeling van de dienst 257 kilometer file.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.