Nieuwe sportwebsite moet Nieuwegeiners in beweging krijgen

Fayenne de Boer doet een trucje
Fayenne de Boer doet een trucje © RTV Utrecht / Michiel van Ooijen
NIEUWEGEIN - Het moet dé plek worden waar alle opties op het gebied van sport straks samenkomen: mijnsportid.nl. Een plek die helpt om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Om Nieuwegeiners te stimuleren om meer te bewegen en sportverenigingen te helpen met de zichtbaarheid en promotie van haar sportaanbod.
Woordvoerder Geoffrey van der Boom van Verbindion beschrijft de drie facetten van de website: het is de bedoeling - en de hoop - dat sportverenigingen op den duur al hun aanbod binnen Nieuwegein op de website plaatsen. Nieuwegeiners kunnen er een sportieve activiteit zoeken, boeken en reserveren. Een gedeelte van de website is speciaal voor sportclubs ontworpen. Hier kunnen zij hun aanbod aanbieden en hulp krijgen die verenigingen, vrijwilligers en bestuurders vooruit kan helpen. Het platform moet het voor verenigingen makkelijker maken om aan regiobrede acties, zoals de Nationale Sportweek, mee te doen. En als laatste gaat de website data gebruiken om vraag en aanbod beter mee op elkaar af te stemmen.
"Wij kunnen bijvoorbeeld zien dat inwoners van Nieuwegein op een later moment van de dag interesse hebben in een bepaalde sportieve activiteit. We kunnen een vereniging dan vragen om het sportaanbod hier op aan te passen", zegt Van der Boom. Alles om Nieuwegeiners aan het sporten te krijgen.

Willen verenigingen dit wel?

Hebben alle verenigingen wel behoefte aan een dergelijk platform? Het idee is voortgekomen uit een vraag die leefde bij veel verenigingen tijdens het opstellen van het lokale sportakkoord, stelt Van der Boom. "We zien dat sommige verenigingen nog sceptisch zijn, maar dat is prima", zeg hij. De initiatiefnemers hopen deze verenigingen te overtuigen, door deze te laten zien dat het om een blijvend initiatief gaat dat bijdraagt aan sport en bewegen in Nieuwegein.
Het platform is afkomstig van NOC*NSF en dient als tussenaanbieder tussen verenigingen en bewoners. Het komt voort uit een samenwerking tussen Verbindion, dochter SportID, de gemeente Nieuwegein en NOC*NSF.