Instellingen

Onderdelen Eembrug vervangen: 'De brug zal beter functioneren'

© Caspar Huurdeman
EEMBRUGGE - Er zijn vandaag onderdelen van de zes afsluitingsbomen van de Eembrug vervangen. De provincie hoopt dat er door die vervanging definitief een einde komt aan alle storingen van de laatste tijd.
"We verwachten dat na het vervangen van de onderdelen in de afsluitbomen, de brug beter zal functioneren. Eventuele storingen die er de komende dagen zijn, zijn het gevolg van het finetunen van de aangepaste installatie", legt Miranda Mens, woordvoerder van gedeputeerde Schaddelee, uit.

Met de hand

De afgelopen weken stonden er al brugwachters om alles goed in de gaten te houden en de brug met de hand te bedienen en dat blijft nog even zo. Mens: "De lokale brugwachters blijven vooralsnog tot en met aanstaande zondag ter plaatse om eventuele storingen snel te kunnen verhelpen."
De afgelopen weken zijn er al nauwelijks meer storingen geweest aan de Eembrug en dat was een flinke opsteker voor de provincie. Na de renovatie een jaar geleden was het namelijk flink mis: de Eembrug werd geplaagd door tientallen storingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.