Totale schade na valwind in Leersum bedraagt 13,3 miljoen euro

© Menno Bausch
LEERSUM - De schade van de valwind die Leersum op 18 juni trof, bedraagt 13,3 miljoen euro. Verreweg de meeste schade kwam terecht bij particulieren: 7,9 miljoen. Het grootste gedeelte hiervan (7,3 miljoen) wordt door de verzekering gedekt. Dat blijkt uit een raadsinformatiebijeenkomst van de gemeente Utrechtse Heuvelrug over de nazorg van de valwind.
De gemeentelijke schade binnen de bebouwde kom bedraagt 2,7 miljoen. Zo zijn een kleine 800 gemeentelijke straatbomen en 250 bomen in gemeentelijke bospercelen verloren gegaan. Buiten de bebouwde kom bedraagt de schade nog eens 2,7 miljoen.
Het opruimen van alle schade die de valwind veroorzaakte, kostte de gemeente eveneens flink wat geld. In totaal bedragen de opruimkosten 900.000 euro. Het herstellen van bijvoorbeeld wegen en de groenvoorziening heeft 1,8 miljoen euro gekost.
Het gaat nog jaren duren voordat alle schade in Leersum is hersteld, zo laat de gemeente weten. Aanstaande zaterdag is een 'informatiemarkt' voor de bewoners van het dorp over het herstelplan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.