Groot alarm na melding over gecrashte luchtballon

© Landelijke Eenheid Noordwest
EEMNES - Hulpdiensten zijn gisteravond massaal uitgerukt na een melding over een gecrashte luchtballon op het eiland Huizerhoef in het Gooimeer.
Er werden diverse boten ingezet en helikopters, ook van de kustwacht en reddingsbrigade. Onderweg werd al duidelijk dat de ballon toch niet op het eiland terecht was gekomen, maar een voorzorgslanding had gemaakt op een akker tussen de Stichtsebrug A27 en industrieterrein Stichtsekant in Almere.

Landing in Eemnes lukte niet

De ballonvaarder was in eerste instantie van plan om te landen in een weiland in de buurt van Eemnes, maar daar stonden koeien in de buurt en verderop ook paarden. Omdat dieren kunnen schrikken van een ballon besloot de piloot verder te varen. De tweede poging was op de akkers in de buurt van industrieterrein Stichtsekant, meldt de politie op Instagram.
Deze plek was alleen slecht bereikbaar vanaf de openbare weg. Een terreinwagen die de luchtballon begeleidde, kon moeilijk in de buurt van de ballon en de passagiers te komen. Politiemensen besloten over een sloot te springen om de plek lopend te bereiken. Passagiers van de ballon hadden het intussen erg koud gekregen tijdens het wachten. Zij kregen van de politie warmtedekens.

Geen gewonden

Intussen werd de bestuurder van het begeleidingsvoertuig zo dicht mogelijk bij de ballon gepositioneerd, zodat de passagiers in de warme auto konden plaatsnemen en de ballon en de mand konden worden ingepakt. Niemand raakte gewond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.