Instellingen

Politie zoekt nog steeds naar Nieuwegeinse bommenlegger en toont beelden

© Bureau Hengeveld
NIEUWEGEIN - Voor het eerst laat de politie beelden zien van de man die vorige maand een bom neerlegde bij fruithandel Lukassen & Zn in Nieuwegein. De verdachte is nog altijd spoorloos. Ook lijkt de politie nog in het duister te tasten over het motief.
Eind augustus ging 's nachts een brandbom af voor de deur van het pand op bedrijventerrein Laagraven. Niemand raakte gewond, wel was er veel materiële schade.
In Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, laat de politie bewakingscamerabeelden zien waarop de dader te zien is. Hoewel ze erg onduidelijk zijn, hoopt woordvoerder Maren Wonder dat het toch iets oplevert.
"We hopen dat er mensen zijn die iets kunnen vertellen over het motief van de bom. De eigenaar van het getroffen bedrijf heeft echt werkelijk geen idee waarom deze brandbom juist bij zijn bedrijf is neergelegd."
Ook is de politie op zoek naar extra bewakingsbeelden. De hoop is gevestigd op bedrijven in de buurt. Mogelijk dat zij ook bewakingscamera's hebben hangen waarop de dader te zien is.
Na de explosie vlucht de bommenlegger te voet richting de Laagravenseweg. Het is nog onduidelijk of hij alleen handelde, of dat hij mogelijk handlangers bij zich had, zoals iemand die een vluchtauto bestuurde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.