Politie roept Utrechtse kermisbezoekers op na rellen: 'Kom met concrete namen'

© Sem van der Wal
UTRECHT - Nu de kermis in het Utrechtse Griftpark erop zit, zet de politie alles op alles om de relschoppers te pakken die de boel daar de afgelopen dagen op stelten zetten. Het was meerdere avonden onrustig; vooral vrijdag ging het flink mis. Een groep van ongeveer zestig personen ging met elkaar op de vuist.
Na de onderlinge vechtpartijen richtten de relschoppers zich tot agenten. Die werden bekogeld met onder meer stenen, fietsbellen, asbakken en peper- en zoutvaatjes.
De politie wil zo veel mogelijk relschoppers pakken, zegt woordvoerder Maren Wonder in Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht. "Het liefst horen we concrete namen, maar we zijn ook op zoek naar mensen die die avond filmpjes hebben gemaakt van de ongeregeldheden."
Geen enkele agent raakte gewond, wel was er veel materiële schade. Zo ging een steen dwars door een autoruit. Van een andere politieauto werd een band lek gestoken en het achterlicht vernield.
Die vrijdagavond werden drie relschoppers aangehouden. Het is niet bekend of dat aantal inmiddels is opgelopen. De gemeente nam meermaals maatregelen om de rust terug te brengen op de Utrechtse kermis. Zo werd de eindtijd van de kermis enkele avonden vervroegd.
Een relschopper gooide een steen door de ruit van een politieauto.
Een relschopper gooide een steen door de ruit van een politieauto. © Politie_Utrecht_Centrum Instagram

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.