Vogelopvang Soest weer open na vogelgriep

© Vogelopvang Utrecht
SOEST - Vogelopvang Soest gaat morgen weer open. De opvang was tijdelijk gesloten vanwege vogelgriep, die meerdere vogels het leven kostte. Het virus is inmiddels niet meer aanwezig bij de locatie.
Bij de Vogelopzang van DierenZorg Eemland is de opluchting groot, vertelt beheerder Lucienne Schuyt: "Onze vaste en vrijwillige medewerkers staan altijd klaar om dieren te helpen. Dat we geen vogels mochten toelaten, terwijl we wel meldingen kregen over vogels in nood, was ongelofelijk zwaar voor iedereen."
De opvang sloot eind augustus uit voorzorg de deuren, toen een aantal vogels symptomen van het virus vertoonde. Na onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleken de dieren inderdaad besmet.
De vogelgriep is een ziekte die met name voor jonge vogels dodelijk is. Oudere vogels hebben meestal voldoende weerstand opgebouwd en worden niet of nauwelijks ziek. De vogelgriep komt ieder jaar voor. Vooral voor vogels die in grote groepen samenleven, zoals bij pluimveehouderijen, zijn uitbraken van vogelgriep gevaarlijk. De NVWA onderzoekt vermoedens van vogelgriep en beslist over de te nemen maatregelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.