Opnieuw demonstranten weggestuurd bij Waku Waku

© Koen Laureij
UTRECHT - De politie heeft zojuist een groep demonstranten weggestuurd bij Waku Waku. Ze protesteerden voor de deur van het restaurant aan het Vredenburg, ondanks dat de gemeente dat eerder verbood.
Volgens een verslaggever besloot één demonstrant pal voor het restaurant te blijven staan. "Hij wordt vermoedelijk aangehouden. De man zit rustig een boekje te lezen tegen de gevel van Waku Waku."
Er staat ME paraat om in te grijpen indien nodig. Maar vooralsnog lijkt het erop dat hun inzet niet nodig is.
Eerder vandaag verloor Waku Waku een rechtszaak van de gemeente. Het veganistische restaurant weigert bezoekers te controleren op een coronapas. Daarom heeft de gemeente de zaak gesloten. Dat leidde ertoe dat tegenstanders van het coronabeleid al dagenlang protesteren voor het restaurant.
De gemeente wil dat de demonstranten niet meer voor het restaurant gaan staan, maar hun protest enkele honderden meters verderop voortzetten op het Jaarbeursplein. Daar is meer ruimte. Maar de demonstranten willen dat niet. Vanavond stond ook een handjevol demonstranten voor de ingang van de rechtbank.
Gisteravond werden ook al 101 demonstranten weggestuurd omdat ze tegen de zin van de gemeente in protesteerden voor de deur van Waku Waku.
Deze demonstrant bleef in zijn eentje staan.
Deze demonstrant bleef in zijn eentje staan. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.