Utrecht onderzoekt mogelijkheden voor coronapolsbandje in horeca

© RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen
UTRECHT - De gemeente Utrecht onderzoekt samen met de lokale horeca de mogelijkheden voor polsbandjes die horecabezoekers kunnen gebruiken als coronatoegangsbewijs. In Rotterdam en Zwolle worden die polsbandjes komend weekend al gebruikt.
Utrecht is nog niet zover. Horecazaken juichen 'alles dat het proces aan de deur makkelijk maakt' toe, laat een woordvoerder van de lokale Koninklijke Horeca Nederland weten.
"Samen onderzoeken wij de mogelijkheden", aldus verantwoordelijk wethouder Klaas Verschuure. Als Utrecht gaat meedoen, dan moet het coronabandje volgend weekeinde beschikbaar komen.
In Rotterdam staan vrijdag en zaterdag in het centrum mobiele controlepunten. Ze worden neergezet op plekken waar veel uitgaansgelegenheden zitten. Mensen die iets willen eten of drinken bij een café of restaurant in het gebied krijgen bij het controlepunt op vertoon van hun identiteitsbewijs en een geldige QR-code een polsbandje. Dit is geldig voor één dag en heeft elke dag een andere kleur.
De polsbandjes maken het voor horecazaken makkelijker om te controleren wie er een coronatoegangsbewijs heeft. Deze controle is sinds afgelopen weekeinde verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar in onder meer de horeca.
In Alkmaar en Breda kon vorig weekeinde al op stap worden gegaan met een coronabandje. Onder meer Den Haag, Roosendaal en Oosterhout beginnen er dit weekeinde aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.