ANWB: Met 650 kilometer file drukste spits dit jaar tot nu toe

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het is druk op de weg. Om 16.45 uur stond er 680 kilometer file en daarmee is het de drukste spits van dit jaar tot nu toe, aldus de ANWB. Voornamelijk ongevallen, regen en werkzaamheden zorgen voor problemen.
Met name in de Randstad en in Noord-Brabant staat het vast. De afsluiting van de A12 van Utrecht naar Den Haag veroorzaakt weer veel vertraging op de omleidingsroutes via de A27 en A15 richting Rotterdam en de A4 richting Den Haag. Op de lokale wegen rond Woerden loopt het verkeer helemaal vast voor de aansluiting met de A12.
De A12 is sinds maandagavond richting Den Haag dicht tussen het knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuwerbrug voor groot onderhoud. De afsluiting duurt tot en met donderdagochtend 7 oktober 05.00 uur. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn in diezelfde periode ook werkzaamheden, maar op dat stukje blijven wel rijstroken open.
De ochtendspits van dinsdag was ook al de drukste sinds tijden. Volgens een woordvoerder stond er toen op het hoogtepunt 468 kilometer file en dat soort cijfers zijn sinds corona niet meer voorgekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.